Bosse

Ace of spades just a gigolo, Född 28 mars 2006- Död 17 maj 2013.

Bosse var egentligen inte planerad. Min vän Monika Helling som med sin mor Birgitta har kenneln hade valpar och vi åkte dit och tittade. Idag har jag lärt mig att man kan åka och titta på valpar utan köpa dem :-).

Jag märkte ganska snabbt att Bosse var väldigt följsam och sökte kontakt, så därav hans blivande lydnads karriär. Vi har i nuläget ett LP1, dvs 3st första pris i lydnadsklass 1 och 2 st första pris i lydnadsklass 2. Vi har även tävlat en gång i appell spår. Tyvärr utan att bli uppflyttade. Planen är väl att försöka starta någon mer gång så att man blir uppflyttad till lägre klass i alla fall.

2009-02-19 Regiondjursjukhuset Strömsholm AB  HD grad A  (höfter)

2009-02-19 Regiondjursjukhuset Strömsholm AB ED ua (0)    (armbågar)

2009-02-19 BAER  Bilateralt (=dubbelsidigt) hörande.

Bosse är använd i aveln en gång . Karin Jacksson som äger kennel Kryddhunden använde honom på sin tik Becajo´s Zirritza 2009. Tre hanar (2 svarta, 1 brun) och en brun tik blev resultatet.

Uppdaterat13/8-2012:

Bosse har fått artros i högra armbågen och fick sin diagnos 11/5-2012. Har gått på Rimadyl  1 månad först och sen utan i en månad och började då halta igen. Ny rimadylkur en månad och fortfarande inte bra resultat. Nu Cartophen behandling (4 sprutor med 5-7dgr mellan) from 23/8-2012. Återkommer med resultat.

Nu har han fått sina fyra sprutor och han är inte helt frisk ännu. Nu ska vi prova att ge Previcox i en månad och sedan ny telefontid.

30/10: nu har han ätit Previcox sedan den 28/9 och han haltar till och ifrån. Hade teltid med veterinären den 25/10 och har fått operationstid 12/11-2012 för båda armbågarna. Fram tills dess äter han previcox.

8/2-2013: Bosse blev opererad 12 Nov 2012 På Södra djursjukhuset. Med artoskopi gick dom in i båda armbågarna och avlägsnade dåligt brosk och även nån lös benbit i vänster ben. Då jag i januari tyckte att han svarade så dåligt och tillfrisknade för långsamt så kontaktade jag Söderköpings djurklinik och Krister Jurlinder. Vi fick komma ner redan dagen efter jag fått kontakt via mail. Så den 30 januari röntgades han i alla leder och då upptäcktes att han har pålagringar i höger bog(vilket jag påtalade för vet på södra redan från början). Och att ledvätskan i båda frambenslederna var helt kass(vilket jag också frågade på södra på sista återbesöket om det inte kunde vara aktuellt med tuppkam). Så in i bogen och rensade och spolat och tuppkam i båda framlederna och i bogleden. Redan idag (8/2) så är han bättre än vad han blivit på 2,5månader efter södras ingrepp. Allt detta gjordes direkt när vi var där för det var så akut tyckte han.

Uppdaterat 18/5:

Bosse blev riktigt bra efter första tuppkammen. Sista helgen innan ny ledvätska så gick vi skogspromenader på 30 min och det var helt underbart!! Sedan var vi tillbaka 26/2 för ny tuppkam. Denna gången gick det mycket långsammare frammåt. Men vi började simma igen och gjorde så 2ggr/vecka och fick även laser och massage och ibland vibbplatta. Sista gången vi var nere var den 13/5 och då fick han kortison istället för tuppkam. Min tanke var att sluta med Trocoxilen eftersom han började bli lös i magen. Sista månaden eller så hade han börjat gå mkt med öppen mun och hjässade rent allmänt vid rörelse. De två sista dagarna upptäckte jag att han andades onormalt snabbt och då åkte jag in med honom till Södra Djursjukhuset akut i går morse. Han mådde verkligen inte bra då. Så vi beslutade att avsluta hans smärta och lidande…

Bosse 5-6 veckor.

2 kommentarer till Bosse

  1. Monika skriver:

    Fina älskade Bosse! Nu slipper han ha ont o hans ”gammelmattar” skickar många tankar…..Kram!

Lämna en kommentar